ITK ja Tervishoiu kõrgkool sõlmisid koostööleppe

12. oktoober 2018

Ida-Tallinna Keskhaigla sõlmis koostööleppe Tallina Tervishoiu Kõrgkooliga, mille eesmärgiks on taastusravialase teadus-, arendus-, õppetöö tegevuste planeerimine.

Pildil: Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja Ida- Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee.

ITK Taastusravikliiniku juht dr Heidi Alasepp rääkis, et koos suvel TalTechiga sõlmitud koostööleppega saavad nüüd kokku tervishoiukõrgkooli teooria, ITK praktika ning TalTechi tehnoloogia ja tulevikus kasutatavate arenduste väljatöötamine. „Erialade suurem integreeritus tervishoidu nii teoorias kui praktikas on ülioluline,“ märkis dr Alasepp.

Tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits ütles, et nende huvi lepet sõlmida oli ratsionaalne, sest tegevusteraapia õppekava ei ole vana – esimesed õppurid võeti kooli aastal 2000 ja hetkel on Eestis ca 100 tegevusterapeuti. „Väga palju tegevusteraapia-alaseid rakendusuuringuid seni ei ole – on vaid need, mis meie lõpetajad ja õppejõud on teinud,“ märkis Ernits. 

„Tegevusteraapia saab võimaluse haigla juures uurida ja teha arendust patsientide elukvaliteedi kasvu jaoks. Sellega tekib tugev ja järjepidev koostöö praktikabaasiga ja saame anda tegevusterapeudilise tõenduspõhise teabe tagasi ühiskonnale,“ rääkis Ernits

Koostöölepe näeb ette ühiseid arendusi, taristu kasutamist nii Eesti kui välistudengitele.
 

Koostööleping sõlmiti Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravi 20. ja kaitseväega koostöö 10. aastapäeva tähistaval konverentsil.

Konverentsil rääkisid Eesti meedikud ja nii Eesti kui NATO militaarmeditsiini partnerid taastusravi saavutustest ja tuleviku võimalustest.

„20 aastat tagasi alustasime kaasaegse taastusravi osutamise arendamisega, oleme jõudnud tänaseks professionaalse meeskonnaga ja korraliku meditsiinitehnoloogiaga taastusravi kliinikuks,“ ütles taastusravikliiniku juhataja dr Heidi Alasepp, kes tegi ettekande, kuhu on eriala 20 aastaga jõudnud.

„Oleme viimased 10 aastat teinud koostööd ka Eesti kaitseväe, kolleegidega Suurbritannia ja USA militaartaastusravist ja NATO/NSPA eeskätt Ukrainas taastusravi arendustes, kuid me ei tegele vaid militaarteemadega: rohkem on meil patsiente siiski tsiviilmaailmast. Meie taastusravikliinik on hea näide, kuidas arstiteaduse koostööst militaarmaailma ja nüüd ka tehnoloogiteadusega, saavad lõpuks kõik inimesed kasu – saame patsiente tagasi tuua oma igapäevaste tegevuste juurde. Kliinikus töötavad põhjalike oskuste ja teadmistega spetsialistid ning kasutusel on tänapäevased ravimeetodid, vahendid ja oskused, mis teevad patsiendi tagasitoomise tavaellu võimalikuks. Eestis saab juba täna rahvusvaheliselt heal tasemel taastusravi ja saame oma kogemust jagada nii militaarses- kui tsiviilkontekstis.“

Konverentsil esinesid ettekannetega veel Haigekassa, TalTechi, Suurbritannia, USA, NATO ja Eesti kaitseväe esindajad.

 

 

Tagasi