Uudised

  • 25. juuli 2018

    EMO juht: alla 15-aastased saavad kiiret abi lastehaiglas

  • 20. juuli 2018

    Arsti juurde saab rattaga kiiremini

    Hea ilmaga on keerulistes liiklusoludes nutikas tulla Ida-Tallinna Keskhaiglasse jalgrattaga, mille saab endiselt parkida nutikasse rattaparklasse.

  • 17. juuli 2018

    Purutunne silmas ja pisaraid on ülearu

    Arvutiekraani külge klammerdumine, konditsioneeri või keskküttega toas viibimine ja ka kliimasüsteemiga autos sõitmine – kõik loovad kuiva silma sündroomi tekkeks soodsa pinnase. Ka tuulise ilmaga vesistavad silmad on paradoksaalsel kombel hoopis vihje, et tegemist võib olla kuiva silmaga.

  • 10. juuli 2018

    Lülisamba traumaga vigastatu liigutamine võib kaasa tuua halvatuse

    Hiljuti Eesti Ekspressis ilmunud artikkel kuue-aastasest poisist, kes murdis koduõuel kiikudes oma selgroo („Eesti arstid panid murdunud selgrooga poisi nelja päevaga jalule“) tõstatas lugejate hulgas küsimusi, kuidas käituda lülisamba trauma korral: kuidas abistada ja sealjuures mitte kahjustada kannatanut. Lülisamba ehk selgrootrauma esmaabist kirjutab Ida-Tallinna Keskhaigla Erakorralise Meditsiini Osakonna arst dr Tody Tubli.

  • 2. juuli 2018

    Katastroof kõverast varbast: nõu jagab ortopeed

    Jalad kannavad meid läbi elu, seega on selge, et jalaprobleemid on inimestele väga olulised. Nagu ITK ortopeed Vahur Metsna sõnab, võib isegi näiliselt tühisest veidi kõverdunud väiksest varbast areneda tõsine emotsionaalne katastroof.