Ida-Tallinna Keskhaiglas sündis juulis 11 paari kaksikuid

5. august 2014

Ida-Tallinna Keskhaigla Sünnitusmaja tööka kollektiivi
abil nägi juulis ilmavalgust 397 last ehk 61 last enam kui eelmise aasta samal kuul. 

Nagu viimasel ajal kombeks, oli ka heinakuul uute ilmakodanike seas poisslapsi rohkem - 212 poissi ja 185 tüdrukut. Juulikuu oli eriline kaksikute sünni poolest, nimelt sündis tavalisest enam kaksikuid – lausa 11 paari.

„Mitmike sünd on topeltrõõm, kuid ka topeltvastutus ning on hea meel, et saame just Ida-Tallinna Keskhaigla Sünnitusmajas olla abiks ja toeks mitmike ilmaletoomisel. See, et mitmikrasedusega naised otsustavad sünnitada just meie haiglas, annab aimu sellest, et meid usaldatakse.

Püüame igati aidata kaasa pereks kasvamisel.  Väärtustame ema-isa ja lapse jaoks loomuliku ja vajaliku läheduse ning turvatunde olemasolu, mis loob ideaalsed tingimused imetamiseks, sest rinnapiim on vastsündinule asendamatu. Hea meel on ka, et meie Sünnitusmajas tegutsev ning ühtlasi Baltikumi ainus emapiimapank on siinkohal suureks abiks ka neile pisikestele, kelle emadel veel endil rinnapiima napib, “ tunneb heameelt ämmaemandusjuht Vivian Arusaar.

Juuli sündide arv ületas ka kõikide eelnevate kuude sünde ning antud kuu kõige populaarsem päev oli 15. juuli, mil ilmale tuli 13 poissi ja 5 tüdrukut.

Tagasi