Peavaluga ei pea leppima!

1. juuli 2014

Peavalul võib olla mitmeid põhjuseid ning ka valu ise ei ole alati ühesugune.

Selleks, et välja selgitada, mis pikaajalist või sageli korduvat    peavalu põhjustab, soovitab Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloog    Toomas Toomsoo kindlasti pöörduda arsti poole. Kindlasti ei saa    olla lahenduseks pikaajaline valuvaigistite tarvitamine – vaid arst    oskab soovitada õiged ravimid, mis vaevusi leevendavad.

Kõige sagedamini kimbutab inimesi migreen, mille puhul     on rohkem või vähem elurütm häiritud pikema haigushoo ajaks.    Migreeni puhul võivad lisaks peavalule kimbutada     inimest meelolude kõikumine, uneprobleemid ning söömishäired.    Lisaks võib valu põhjustajaks olla stress, organismile allergiline toit-jook või mõnest haigusest tingitud kõrvalmõju – näiteks põskkoopapõletik, puukentsefaliit või silmapatoloogiad. Naiste puhul võivad peavalu põhjuseks olla ka hormonaalsed muutused. Viimastel aastatel on peavalupatsientide seas suurenenud siiski ka meeste osakaal. Valu ei vali inimest ning peavalupatsientide seas on nii noori kui vanemaid inimesi.

Kindlasti tuleks pikaajalise peavalu ilmnedes püüda selgeks teha, millest on see tingitud. Alustada soovitab Toomsoo perearsti külastamisest, kes teeb kindlaks, kas ehk pole organismis millestki vajaka ning teab patsienti varem kimbutanud haigusi. Vajadusel suunatakse inimene edasi neuroloogi vastuvõtule, kus proovime vestluste-analüüside käigus selgeks teha peavalu põhjuse ning leida sellele parima ravi. Valuga ei pea leppima!

Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloogia ja neurofüsioloogia osakond asuvad Ida-Tallinna Keskhaigla Ravi tn üksuses, neuroloogiapolikliinik asub Ravi tn ja Magdaleena üksustes.

Registreerimine ja info telefonil: 1900.

Tagasi