Ida-Tallinna Keskhaiglal suurim õendusabiteenuse lepingumaht

11. juuni 2014

Haigekassa avalikustas selle aasta õendusabilepingu saajad, kelle seast suurima mahu haaras Ida-Tallinna Keskhaigla 3779 juhuga.

Haigekassa jagas juhte kolmes vallas: koduõendus, geriaatriline hindamine ja iseseisev statsionaarne õendusabi teenus.

ITK-le järgneb kokku 2377 juhuga teine linnahaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, kes on ehitanud ELi abirahadega ka spetsiaalse hooldusravikliiniku. Statsionaarse õendusabi ja geriaatrilise hindamise osas olid kahe linnahaigla juhu maksumused võrreldavad. Kuid näiteks ITK koduõendusjuht on kallim, olles 142 eurot võrreldes LTKH 119eurose juhuga.

Kliinikum sai aastaks kokku 1802 juhtu ja regionaalhaigla 443 juhtu. Ida-Viru Keskhaigla sai 1464 juhtu ja Narva haigla 1751 juhtu.

Haiglavõrgu arengukava väliselt jagati õendusabiteenuse lepingumahtu esialgu vaid I kvartali lõikes kokku 58 ettevõttele või eraisikule. Suurima mahu sai TNP Konsultatsioonid OÜ: 702 juhtu. Mullu väikeses kasumis olnud ettevõte kuulub Jelena Tomasovale ja töötajaid on seal 2013. aasta majandusaruande põhjal 29.

TNP Konsultatsioonid sai koduõenduse juhte. Talle järgnes Tallinna diakooniahaigla nii koduõenduse kui ka iseseisva statsionaarse õendusabi juhtudega. Rahaliselt on koduõendusjuht palju odavam kui statsionaarse õendusabi juht: vastavalt 126 ja 1008 eurot diakooniahaigla näite varal.

Tagasi