Eestist saab abi ka keerulisemates raviolukordades

6. juuni 2014

Soomlased kiikavad kvaliteetse oftalmoloogia ning tervisekontrolli saamiseks üle lahe Eesti poole. Siinse meditsiini eeliseks on kvaliteetne ning kiire ravi, pikaajaliste kogemustega kvalifitseeritud töötajad ning kaasaegne meditsiinitehnika.

Kõige enam satuvad põhjanaabrid siia tõsisemate ravijuhtude korral. Siinset meditsiinipersonali usaldatakse, raviga ollakse rahul ning eks oma osa mängivad ka kaasmaalaste varasemaid positiivsed kogemused. Lisaks peibutab meie personali hea keeleoskus – patsient saab vestelda arstiga oma emakeeles ning raviletulekuks vajalik info on soomekeelsetel veebilehtedel kõigile kättesaadav.

Eesti plussidena võib välja tuua silmahaiguste varajase avastamise, diagnostika ja kvaliteetse ravi. Siinne ravi sobib hästi paindlikku teenindust ja teenust otsivale patsiendile – arsti vastuvõtule võib pääseda juba lausa samal päeval. See on eriti mugav neile, kellel ees äri- või puhkusereis Eestisse. Nõnda saab ühildada mugavalt töö ja tervisekontrolli.

Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku juhataja dr Artur Klett kinnitab, et Eesti plussiks on väga kõrge ravikvaliteet. „Kliiniku tehniline varustus diagnostika ja ravivõimaluste osas on üks parimatest kogu Baltikumis. Siinne silmakliinik on Balti silmakasvajate ravikeskus - enamik regiooni onkoloogilisi haigeid saavad ravi just meie juures. 2011. aastal tunnistas Euroopa oftalmoloogianõukogu Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku rahvusvahelise akrediteeringuga silmakeskuseks. See tähendab, et omame õpetava kliiniku staatust ja õigust koolitada nii Euroopa kui teiste riikide silmaspetsialiste. Meie silmaarstid koolitavad end pidevalt Euroopa suuremates ravikeskustes, et Eestisse tagasi tulles õpitud meetodeid juurutada ning siinset ravitaset veelgi tõsta. Et arstid saaksid maksimaalselt pühenduda meditsiinilisest diagnoosist lähtuvate probleemide lahendamisele, on silmaõed enda kanda võtnud õpetaja ja nõustaja rolli.“

 

Kadri Penjam
Kommunikatsioonispetsialist

 

Tagasi