Jalaravikabinet aitab ennetada diabeetikute jalaprobleeme

27. juuni 2014

Ida-Tallinna Keskhaigla endokrinoloogiakeskuses paiknev      jalaravikabinet on mõeldud diabeetikutele.

Diabeeti põdevatel inimestel on oht närvikahjustuse ja jalgade     verevarustuse häirete ehk isheemia tekkeks. Mõlemad haigused     võivad põhjustada haavandeid, mis halvemal juhul võivad viia     amputatsioonini.

Jalaravikabinetis saavad täiskasvanud diabeetikud nõuandeid     jalahoolduse kohta nii eesti kui ka vene keeles ning viiakse läbi     diabeetikutele mõeldud jalahooldus- ja ravipediküüri. Selle tarbeks on     vajalik pere- või eriarsti saatekiri ning ravikindlustatud diabeetikutele on     jalaravi tasuta.

Jalaravikabinetti võivad patsiendid tulla vastavalt vajadusele. Tavaliselt
käivad diabeetikud ravipediküüris kord     kolme kuu jooksul või kaks     korda aastas. Kui jalgadega on mingisuguseid probleeme, külastatakse kabinetti sagedamini. Jalaravi või ravipediküürivajaduse sageduse osas annab oma soovitused ka jalaravi õde. Kui patsient käib jalaravi kabinetis pideval jälgimisel, tuleb meeles pidada, et igal aastal tuleb tuua oma perearstilt või eriarstilt uus saatekiri.

Kabinetis töötavad õed omavad teadmisi ka diabeedi haiguspuhusest toitumisest ja enesekontrollist, nii et ükskõik mis mure korral tasub kindlasti nõu küsida.

Ida-Tallinna Keskhaigla jalaravikabinet asub Ravi tn üksuses ja on avatud tööpäeviti kella 8-16.

Info telefonil: 1900.

Tagasi