Rahvusooperis Estonia toimub tervisenädal

9. aprill 2014

7.-11. aprillini toimub Rahvusooperis Estonia tervisenädal, mille raames pakutakse töötajatele tihedat programmi terviseteemaliste loengute, uuringute ja tegevustega. Tervisenädala korraldamisse on kaasatud Ida-Tallinna Keskhaigla töötajad, kes esinevad harivate ettekannetega ning viivad läbi mitmesuguseid terviseuuringuid.

Teemad, millele nädala raames tähelepanu pööratakse, on töötervishoid, ergonoomika ja ülekoormushaiguste teke ning suitsetamine - täpsemalt see, kuidas suitsetamisest loobuda. Eraldi tuleb jutuks ka meeste tervis. Oma panuse tervislike eluviiside ning tervisekontrolli tähtsustamisel annavad mitmed Ida-Tallinna Keskhaigla arstid, õed ja füsioterapeut. 

Lisaks on estoonlastel võimalik lasta mõõta erinevaid tervisenäitajaid: neljapäeval viiakse läbi spirograafia ehk hingamisfunktsiooni uuringud ning reedel on esindatud Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinik, kes nõustab ja viib soovijatele läbi PAP analüüsi ning teostab rindade kontrolli. Töötajad saavad anda vereproovi, mis näitab veresuhkru ning kolesterooli taset organismis.

Koostöö Ida-Tallinna Keskhaigla ja Rahvusooper Estonia vahel on toiminud juba viis aastat.

„Tunnustame Estonia teatrit, kes hoolib oma töötajatest ning korraldab tervise teadvustamise nädalat.  Meil on hea meel olla sellesse kaasatud,“ ütles Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee ja lisas, et sellest võiksid eeskuju võtta teisedki Eesti ettevõtted.

 

Tagasi