Ootame naisi emakakaela analüüsi andma

17. märts 2014

Ida-Tallinna Keskhaiglasse on emakakaela uuringule (PAP-analüüsile) vabu aegu juba lähipäevadeks. Ootame naisi oma tervist kontrollima olenemata sünniaastast.

Haigekassa poolt saavad kutse sõeluuringule sel aastal naised, kes on sündinud 1959, 1964, 1969, 1974, 1979 ja 1984. aastal.

Uuringule saab registreerida Tõnismäe, Ravi tn ja Magdaleena üksuse registratuuris kohapeal ning helistades lühinumbril 1900.

Emakakaelavähi sõeluuringu eesmärk on ennetada emakakaelavähki haigestumist ning leida emakakaela vähieelsete seisunditega patsiendid ja emakakaela vähk võimalikult varases staadiumis.

Uuringule palume tulla naistekliinikusse, Ravi tn üksuse (Ravi tn 18) B korpusesse või Tõnismäe üksuse (Hariduse 6) naistenõuandlasse.

Muutuste korral analüüsi vastuses võtame patsiendiga ühendust telefoni teel ning pakume võimalust tulla naistearsti vastuvõtule, et saada selgitusi leitu kohta, testida vajadusel suguhaiguste ja HPV suhtes ning teha lisauuringuid. Kui leitakse emakakaela või muu günekoloogiline halvaloomuline kasvaja, saab Ida-Tallinna Keskhaiglas teostada kõiki vajalikke uuringuid kasvaja suuruse ja leviku hindamiseks.

Eesti Haigekassas kindlustatutele on uuring tasuta.

Rinnavähi sõeluuring 2014. aastal

Tänavu ootame sõeluuringule 1951, 1952, 1956, 1958, 1960, 1962 ja 1963. aastatel sündinud naisi, kellel on kehtiv Eesti Haigekassa kindlustus ning kellele viimase 2 aasta jooksul ei ole mammograafilist uuringut tehtud. Eesti Haigekassa saadab neil aastail sündinud naistele rahvastikuregistris oleva aadressi järgi kutsed. Andmebaasi ebatäpsuse tõttu ei pruugi kõik naised kutseid saada – see ei ole takistuseks uuringule tulemisel.

Naistel, kes on sõeluuringu sihtgrupist nooremad või vanemad, on võimalus rinnakaebuste korral pöörduda rinna tervise kabinetti.

Rinnanäärme mammograafilisele uuringule palume tulla Magdaleena üksusesse (Pärnu mnt 104, C korpus), radioloogia osakonda. Uuringule registreemine tel 606 7684. Eesti Haigekassas kindlustatutele on uuring tasuta.

Tagasi