Siseminister tänas töö eest Amputatsioonijärgse Taastusravi Keskuse loomisel

20. oktoober 2014

Siseminister Hanno Pevkur andis Ameerika Ühendriikide visiidi käigus Vabariigi Valitsuse nimel üle tänuplaadi Walter Reedi sõjaväehaiglale, kes oli suureks toeks Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliinikus uue kaasaegse Amputatsioonijärgse Taastusravi Keskuse loomisel.

Külastades Marylandi osariigis paiknevat Walter Reedi sõjaväehaiglat andis siseminister Hanno Pevkur sõjaväehaigla juhile, brigaadikindral B. Clark’ile, üle tänuplaadi suurepärase koostöö eest.
Käesoleva aasta juulis avatud Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliiniku uus kaasaegne Amputatsioonijärgse Taastusravi Keskus on heaks näiteks Eesti ja USA vahelisest järjepidevast koostööst.

Uues keskuses on nii välismissioonidel vigastada saanud Eesti sõduritel kui ka tsiviilelanikel võimalik saada taastusravi senisest palju kaasaegsemates tingimustes ning uusima meditsiinitehnika toel. "Lisaks investeeringule Tallinnasse pakkus Walter Reedi sõjaväehaigla võimaluse õppida proteesimeistri ametit endisel kaitseväelasel Madis Põril ja füsioterapeut Anti Pigulil, kelle oskused on Eestis hindamatu väärtusega," märkis Pevkur.

Tallinna keskus valmis USA ja Eesti koostöös, Ameerika Ühendriikide Euroopa Väekoondise, Ameerika Ühendriikide Tallinna Suursaatkonna kaitsekoostöö osakonna ja Eesti Vabariigi Valitsuse kaasabil.

Toomas Viks
Siseministeerium
 

Tagasi