Silmakliiniku päevaravi osakonnas taastumine senisest veelgi kiirem

3. oktoober 2014

Ida-Tallinna Keskhaigla silmakirurgia keskuse päevaravi osakonnas pakutakse patsientidele tippkvaliteetset silmakirurgia päevaravi.

Keskhaiglas asuvas silmakliinikus teostatakse pool Eestis tehtavatest kataraktide lõikustest. Viimase kümne aasta jooksul on nõudlus päevakirurgia järele drastiliselt tõusnud. Kui 2004. aastal teostati silmakliinikus 3185 kaeoperatsiooni, siis sel aastal on haigekassa poolt mahuks juba 6148, mis tähendab, et viimase 10 aastaga on kataraktide lõikuste arv kahekordistunud.

„Silmakirurgia areng katarakti operatsioonide osas on olnud viimastel aastatel muljetavaldav ning on hea tõdeda, et tehnoloogiline pool ja silmakirurgide võimekus võimaldavad varasemast enam viia läbi vajalikke lõikusi just päevaravi raames. Patsientidele tähendab see kiiremat taastumist ning võimalust naasta juba samal õhtul igapäevategemiste juurde,“ sõnab silmakliiniku juhataja dr Artur Klett.

Lisaks tipptasemel personalile on patsientide jaoks oluline maksimaalne mugavus operatsiooni eel ja järgselt. Uutes, renoveeritud päevaravi osakonna ruumides on see tagatud. Patsient saabub, toimub konsultatsioon, uuringud ja vajalik operatsioon ning operatsioonijärgne jälgimine ja nõustamine. Päeva lõpuks ollakse juba kodus ning taastumine jätkub seal.

Silmakliiniku silmaarstid koolitavad end pidevalt Euroopa suuremates ravikeskustes, et õpitud meetodeid Eestis juurutada ning ravitaset veelgi tõsta. Et arstid saaksid maksimaalselt pühenduda patsientide diagnoosist lähtuvate probleemide lahendamisele, on silmaõed võtnud enda kanda haigete igakülgse nõustaja ja toetaja rolli. Uues silmakirurgia keskuse päevaravi osakonnas on see kõik senisest veelgi tõhusam ja kvaliteetsem. 

Tagasi