Algas gripivastane vaktsineerimine

26. september 2017

Hea meel on teada anda, et saame alustada selle hooaja gripivastase vaktsineerimisega

Levinuim viis gripist hoidumiseks on iga-aastane vaktsineerimine. Soovitame gripi vastu vaktsineerida haigestumise kõrgperioodi alguses, alates oktoobrist kuni detsembrini. Immuunsus hakkab gripi vastu välja kujunema nädal pärast vaktsineerimist. Vaktsiin on ohutu ega põhjusta grippi haigestumist. Vaktsineerimist viivad läbi vastava väljaõppe saanud töötervishoiukeskuse arstid ja õed. Loe lähemalt

Käesoleval hooajal pakume kahte tüüpi vaktsiini. Neist esimene on uue põlvkonna nelja gripitüvega vaktsiin VaxigripTetra. Selles vaktsiinis on neli erinevat gripiviiruse tüve: 2 A-gruppi ja 2 B-gruppi, mis tagab võrreldes varasemaga veelgi laiema kaetuse viiruse variatsioonide osas.  VaxigripTetra vaktsiiniga ei saa vaktsineerida alla 3-aastaseid lapsi ja rasedaid, kuna pikaajalised ravimuuringud ei ole veel lõppenud. Neljavalentse gripivaktsiini hind on meie vaktsineerimise kabinetis 14 eurot doos ning ettevõttesse kohapeale sõitmise korral 15 eurot doos.

Teine, kolme gripitüvega vaktsiin on sarnane eelmistele aastatele. Selles on 2 A-tüvega viirust ja 1 B-tüvega viirus. Sobilik on see vaktsiin lastele alates 6. elukuust  ja ka rasedatele. Selle vaktsiini hind on 9 eurot doos vaktsineerimise kabinetti tulles ning 10 EUR doos ettevõttesse kohapeale sõites. 

Gripivaktsineerimise vastunäidustuseks on äge palavikuga haigus või tugev ülitundlikkus kanamuna vastu. Ka tugev allergiline reaktsioon eelnevate vaktsineerimiste järgselt on mõjuv põhjus mitte vaktsineerida.

Samut ei soovita me vaktsineerida  neid, kel on hetkel tugev köha ja nohuga haigus - sellisel juhul võiks võtta aja paranemiseks ning vaktsineerida end nädal-paar peale tervenemist.

Vaktsineerimine toimub Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena polikliinikus E-R kell 8.00-15.30, kabinetis MD0224.

Kui asutusel on soov oma töötajaid gripi eest kaitsta ning korraldada vaktsineerimine, siis palume sellest teada anda e-maili aadressil anna.mjasnikova@itk.ee .

Tagasi