Osaleme igasügisesel Eakate festivalil

4. oktoober 2017

4. ja 5. oktoobril toimub Salme Kultuurikeskuses igasügisene Eakate festival, mis kannab nime 60+ Festival.

Kolmapäeva ja neljapäeval kogunevad mitmed tuhanded eakad üle Eesti taas  Salme Kultuurikeskusesse, et saada osa populaarsest ja tegevusterohkest Eakate festivalist. Vanemaealiste seas üheks aasta suursündmuseks kujunenud festivalil osaleb juba mitmendat aastat ka meie haigla, olles üritusel tutvustamas haigla pakutavaid teenuseid, pakkudes abivajajatele esmaabi ning esinedes erinevate terviseteemaliste loengutega.

Kokku peavad loenguid kolm ITK töötajat – üks kolmapäeval ning kaks neljapäeval. Kolmapäeval esineb Salme Kultuurikeskuses õendus- ja hooldusabikliiniku II õendusabi osakonna õendusjuht Riina-Renate Int loenguga dementsusest, neljapäeval aga õendus- ja hooldusabikliiniku direktor Eve Karmo loenguga statsionaarsest õendusabist ning gastroenteroloogiakeskuse juhataja dr Peeter Kõiva loenguga seedesüsteemist.

Festivali lõpetuseks astub neljapäeval kell 16:30 üles dr Benno Margus etteastega 3 sopranit ja kontsertmeister Benno + Leonard Kelle – neid saab kuulata III korruse RÕÕM LIIKUMISEST saalis.

Meditsiinilist tugiteenust ja esmaabi pakuvad festivalil kolmapäeval õendus- ja hooldusabikliiniku õed Milana Esmeralda Rodriges ja Peeter Kukk ning neljapäeval lülisambakirurgiakeskuse õed Kristin Lichtfeldt ja Maria Kolpakova.

Meie töötajate loengud festivalil:

  • kolmapäeval, 4. oktoobril kl 15:30 II korruse marionett saalis – Riina-Renate Int „Dementsus – mis see on, kuidas ära tunda ja kuidas sellega toime tulla?"
  • neljapäeval, 5. oktoobril kl 14:00 II korruse marionett saalis – Eve Karmo „Mis on ja mis ei ole statsionaarne õendusabi?"
  • neljapäeval, 5. oktoobril kl 15:30 II korruse marionett saalis – dr Peeter Kõiva „Seedetrakti alumise osa sisemine ilu monitoril"

Tagasi