ITK puhastusteenindajatel käivad töö ja kool käsikäes

15. september 2016

​Möödunud esmaspäeval sõlmisid tosin Ida-Tallinna Keskhaigla puhastusteenindajat lepingu, mille alusel korraldab Kopli Ametikool neile puhastusteenindaja III taseme kutseõppe töökohal.

​Möödunud esmaspäeval sõlmisid tosin Ida-Tallinna Keskhaigla puhastusteenindajat lepingu, mille alusel korraldab Kopli Ametikool neile puhastusteenindaja III taseme kutseõppe töökohal.

Tavapärase koristaja ametinimetuse asemel on antud juhul tegemist puhastusteenindajatega. Puhastusteenindajad puutuvad igapäevaselt kokku ja töötavad vahetult mitmete kemikaalide ja puhastusvahenditega, mis on ajaga muutunud palju keerulisemaks ning vajavad kasutamisel sügavamaid taustateadmisi.

Elukestev õpe on meie tänapäevases ühiskonnas üha rohkem kasutust ja realiseerimist leidev mõiste. Tihtilugu soovivad, teevad ja saavutavad inimesed palju rohkem, kui amet neilt nõuab ning üheks selliseks näiteks ongi edasiõppimine. Ühe ameti kõrvale õpitakse teist, töö kõrvalt haritakse end hoopis uues valdkonnas või leitakse, et ka peale 40. eluaastat on võimalik end harida ja täiendada – säärane suhtumine on ju igati tervitatav ning õnneks ka aina sagedasem.

Ida-Tallinna Keskhaigla koolitusosakonnas toimunud puhastusteenindajate töökohapõhise kutseõppe avaaktusel kirjutasid koostöölepingule alla Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee ning Kopli Ametikooli direktor Kaspar Kaugija, kes tunnustasid tublide töötajate õpihuvi ning soovisid tahtejõudu raskuste ületamiseks ja õpingute lõpuni viimiseks. Kopli Ametikool kinkis koostöö märgiks Ida-Tallinna Keskhaigla juhatusele ka aja kulgu sümboliseeriva liivakella.

Õppekava sooritamiseks sõlmiti omakorda kolmepoolne leping õpilaste, kooli ja ettevõtte vahel. Lepinguga kaasneb õppijatele ja koolitajatele mitmeid kohustusi, kuid ka õigusi. Töökohapõhine õpe kestab 9 kuud ning sellest kolmandik läbitakse koolis ja ülejäänu ettevõttes igapäevaste toimingutega paralleelselt. Õppijatel on kaks juhendajat, kellest üks on koolis ning teine ettevõttes. Kevadel tuleb õpilastel sooritada oma töökohas spetsiaalne praktika ning koolis kutseeksam.

Ida-Tallinna Keskhaigla soovib kõikidele õpinguid alustanutele jõudu ja jaksu ning palju kasulikke teadmisi!

Tagasi