Ida-Tallinna Keskhaigla teeb sünnipäevakuul sünnitajatele kingituse

29. september 2016

Oktoober on Ida-Tallinna Keskhaigla sünnipäevakuu – nii haigla kui ka sünnitusmaja tähistavad oma sünnipäeva. Selle puhul kingib Ida-Tallinna Keskhaigla kõikidele sünnitajatele kogu oktoobrikuu vältel esimese perepalatis viibitud päeva tasuta.

Juba 1804. aastal tegutsemist alustanud sünnitusmaja näol on tegemist Eesti vanima sünnitusmajaga. Priihospidalist alguse saanud Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja tähistab oktoobris oma 212. tegutsemisaastat.

Pikaajalisi traditsioone ja põlvkondade järjepidevust kandev sünnitusmaja hoolib väga oma patsientidest ning seetõttu on haiglal ka suur rõõm sünnipäevakuul oma patsiente meeles pidada.

Sünnitusmaja ämmaemandusjuht Vivian Arusaar tõdeb, et haiglana on neil äärmiselt hea meel, et saadakse koos peredega sünnipäevarõõmu jagada. „Sünnipäev ongi eelkõige perepidu ning pole midagi toredamat, kui omalt poolt selle puhul peredele rõõmu valmistada,“ selgitab ta. „Peale sünnitust ollakse veel mõnda aega ämmaemandate ja arstide hoole all, seetõttu on meie jaoks oluline, et vastsed vanemad saaksid end ka haiglas võimalikult koduselt tunda ning uue olukorraga harjuda,“ selgitab Vivian.

„On oluline, et pered tunneksid end sel eluetapil  turvaliselt ning ettetulevad probleemid saaksid kiiresti lahendatud,“ lisab sünnitusmaja ämmaemandusjuht. Selleks, et patsiendid ja nende lähedased end võimalikult mugavalt tunneks, on sünnitusmaja renoveeritud 5. korrusel 19 kaasaegset kõigi mugavustega perepalatit ning 3 ema-lapse palatit. Lisaks on sünnitusmaja 2. korrusel 7 perepalatit ja 2 nelja voodikohaga üldpalatit.

Koostöö peredega saab alguse juba raseduse jälgimisest. Kõik patsiendid on meile oodatud ning lapseootel naised saavad kiirelt ja mugavalt aja ämmaemanda vastuvõtule broneerida Ida-Tallinna Keskhaigla patsiendiportaalis iPatsient. Kõik meie juures jälgimisel olevad rasedad saavad koos raseda raamatuga kingituseks ka ühe vabapääsme patsiendi poolt vabalt valitud perekooli loengule.

Septembri viimase nädala seisuga on sel aastal Ida-Tallinna Keskhaiglas ilmavalgust näinud juba üle 3300 lapse.

Tagasi