Ida-Tallinna Keskhaiglas toimub kahepäevane angiograafia seminar

31. august 2016

Ida-Tallinna Keskhaiglas toimub 1. ja 2. septembril veresoontekirurgia tööseminar. Seminar on omas valdkonnas väga hinnatud ja oluline ning seda viib läbi Berni Ülikooli Haigla angioloog dr Torsten Fuss. Proktor Torsten Fuss omab väga laialdast kogemust keeruliste arterihaigete kaasaegses ravis, mille peamiseks eesmärgiks on päästa inimeste jäsemed amputatsioonist ning hoida ära muud kaasuvad terviseriskid.

Südame- ja veresoonkonnahaigused on Eesti elanikkonna seas surmapõhjus number üks. Ateroskleroos ehk arterite lupjumine on üks peamisi riskitegureid ning tegemist ei ole tingimata lootusetu probleemiga. Arterite lupjumisest tingitud insult, infarkt või gangreen on kõik väga ohtlikud ning teisalt levinud tervisehäired, mida on õigeaegse raviga võimalik ära hoida.

Dr Torsten Fussi poolt läbi viidava seminari käigus aga näidataksegi, kuidas toimub arterite lupjumise korral endovaskulaarne ehk veresoontesisene ravi peenikeste traatide, balloonide ja stentide ehk pisikeste tehistorukeste abil. Seminaril on kõne all nii karotiidstenoos ehk unearteri kitsenemine kui ka alajäseme kriitiline isheemia, mistõttu on jäsemes arteriaalne vereringe häiritud ning võivad kaasneda gangreen, haavandid või rahuolekuvalud.

Tööseminari toimumine ning dr Torsten Fussi osalemine seal tõestavad, et Ida-Tallinna Keskhaiglas on olemas parimad võimalikud vahendid ja tingimused teostamaks ravi arterite lupjumise korral, mis tähendab, et igal võimalusel soovitakse patsiendile pakkuda ravi, mis hoiaks ära insuldi, infarkti või gangreeni, et säilitada inimese autonoomsus.

Seminari koordineerib Ida-Tallinna Keskhaigla interventsionaalne kardioloog dr Sulev Margus ning sellest teeb kokkuvõtte Tallinna TV tervisesaade „Terve tervis". Saade on eetris esmaspäeval, 5. septembril kell 19.30.

Lisainfo:
Marthi Lepik
Kommunikatsioonispetsialist
marthi.lepik[A]itk.ee
tel 5666 2944

Tagasi