Terevisiooni saatejuht Katrin Viirpalu kasutas otse-eetris ära võimalust ning asetas saatekülalisele jalad sülle

6. mai 2016

Terevisiooni saatejuht Katrin Viirpalu kasutas otse-eetris ära võimalust ning asetas saatekülalisele jalad sülle.

Ida-Tallinna keskhaigla ortopeed Vahur Metsna kinnitas, et selles pole midagi imelikku, sest ega muidu patsiendi jalgu kontrollida ei saagi. Mees lisas, et tegelikult on oluline ka see, kuidas patsient kõnnib ning millised näevad jalad välja. "Kui see on tehtud, võtan ma patsiendi jalad sülle, saan patsiendiga sõbraks, panen käe ilusasti jala peale ja tunnetan, mis inimesega tegu on. Kui sa patsiendi jala sülle võtad, tekib üldmulje inimesest. Praegu tundub, et jalad on ilusasti puhtad, tolmurulle varvaste vahel ei ole ja küüned on ilusasti lakitud," kiitis Metsna Viirpalu jalgu.

Metsna sõnul näitab see selgelt, et kui inimene jalgade eest hoolitseb, peab ta ka enda tervisest lugu. "Kui tuleb suhteliselt kasimata jalgadega patsient vastu, siis teed oma järeldused ravivõimaluste suhtes, ei hakka kohe opereerima ja nii mõnigi kord olen operatsioonid ära jätnud, sest tekib tunne, et kui ta end ei pese, siis vaevalt ta operatsioonijärgse režiimigagi hakkama saab, sest järelravi on vähemalt sama tähtis," tõdes Metsna.

Mees lisas, et Viirpalu jalgu vaadates näib, et saatejuhi tervis on korras. "Jalad on inimese kõige tähtsam struktuur, need on meie keha vundament, sest jalad on need, mis meid maaga ühendavad ja kannavad meid nii otseses kui ka kaudses mõttes elus edasi. Kui nende jalgadega midagi nihu läheb, siis see teekond toppab või jääb hoopis seisma," rääkis Metsna jalgade tervise olulisusest.

Täismahus intervjuud on võimalik järelvaadata SIIN

Allikas: Terevisioon

Tagasi