Muusikapäev tõi rõõmu ka Ida-Tallinna Keskhaiglasse

6. oktoober 2016

Oktoobri esimesel päeval tähistati üle maailma rahvusvahelist muusikapäeva. Hea meel on tõdeda, et muusikalisest tähtpäevast said osa ka Ida-Tallinna Keskhaigla töötajad ja patsiendid.

Laupäeval, 1. oktoobril tähistati rahvusvahelist muusikapäeva ning selle auks kõlasid erinevad muusikalised etteasted kõikjal üle Eesti.

Ida-Tallinna Keskhaigla sai muusikapäevast samuti osa, sest hinnatud muusikud tulid rõõmu tegema nii ITK Järve üksusele kui ka Magdaleenasse.

Järve üksuses õendus- ja hooldusabikliinikus käis esinemas vanamuusikaansambel Rondellus, kes esitas muusikat keskajast ning tutvustas kuulajatele ka kaasa võetud ainulaadseid instrumente. Kuna 1. oktoobril tähistatakse ka ülemaailmset eakate päeva, oli Järve üksuses Rondelluse esinemine eriti päevakohane. Suurt rõõmu väljendasid ka patsiendid, kes väga siiralt ja spontaanselt esinejatele oma muljeid edastasid ja tänu avaldasid.

Magdaleena haigla I taastusraviosakonnas käis aga esinemas armastatud helilooja ja pianist Olav Ehala, kes ligi pooletunnise kontserti jooksul esitas tuntud meloodiaid nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Suurepärase muusikalise pooltunniga toodi rõõmu nii I kui ka II taastusravi ja reumatoloogia osakonna patsientidele.

Oma panuse muusikapäeva toimimisse andis aga ka ITK segakoor, kes esines Nõmme Keskuses Von Glehni Teatris.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse üle maailma 1. oktoobril ning sellise traditsiooni algatas 1975. aastal Rahvusvaheline Muusikanõukogu tollane president, legendaarne viiuldaja Yehudi Menuhin.

Täname muusikapäeva korraldajaid ja esinejaid meeldejääva elamuse eest!

Tagasi