Ida-Tallinna Keskhaigla majandustulemused tõusuteel

23. jaanuar 2015

Täna kogunenud Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu vaatas läbi haigla esmased 2014. aasta  auditeerimata tulemused ning tunnustas keskhaigla juhatust stabiilse töö eest haigla juhtimisel. 

Möödunud, 2014. aastal paranesid Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) majandustulemused võrreldes  eelneva aastaga tuntavalt ning aasta sai lõpetatud positiivse tulemiga.

Ida-Tallinna Keskhaigla finantsjuhi Kersti Reinsalu sõnul on viimased aastad olnud haigla jaoks majanduslikult keerulised, kuid haigla on alati hakkama saanud. Täna toimus haigla nõukogu koosolek, kus vaadati läbi haigla esmased 2014. aasta auditeerimata tulemused.

„On hea tõdeda, et 2014. aasta oli haiglale edukas - aasta lõpetati ligi 1,8 miljonilise positiivse tulemiga. Haigla kogukäive oli 2014. aastal 82,8 miljonit eurot, mille raames saime aasta jooksul korrigeerida kliinilistes üksustes töötavate inimeste töötasusid, teha investeeringuid ravitingimuste parandamiseks ning seadmete uuendamiseks. Haigla hea tulemus on märk sellest, et parema planeerimise ja kokkulepete järgimisega on võimalik ühiselt panustades jõuda eesmärgini,“ sõnas finantsjuht.

Reinsalu lisas, et 2015. aasta kujuneb haigla jaoks keerulisemaks, kuna haigekassa lepingumahud ei suurene ja vähene juurdetulev raha läheb meditsiinitöötajate palgakokkuleppe täitmiseks. „Peab tõdema, et ravijärjekorrad on endiselt pikad ja ka sel aastal ei ole lühenemist märgata. Omalt poolt teeme aga kõik, et parandada koostööd perearstidega, et tagada kiiremat ravi vajavatele patsientidele parem pääs eriarstile.“

Haigla nõukogu esimees Taavi Aas tunnustas nõukogu koosolekul haigla juhatust hea töö eest ning sõnas, et haiglas läbiviidud ümberkorraldused on olnud edukad. „Haigla juhatus on suutnud edukalt optimeerida tehtavaid investeeringuid ning kasutada ressursse senisest efektiivsemalt.“

ITK on igal  aastal investeerinud haigla arengusse, saamata selle katteks EL struktuurfondidest täiendavaid vahendeid. Jätkuvalt on prioriteediks parandada haigla töökeskkonda ning pakkuda patsientidele kvaliteetset tervishoiuteenust. Sellest, et ollakse õigel teel, annab märku patsientide usaldus - inimeste soov saada ravi just Ida-Tallinna Keskhaiglas.

2014. aasta lõpu seisuga töötas Ida-Tallinna Keskhaiglas 2363 töötajat. Arste oli detsembri lõpu seisuga Ida-Tallinna Keskhaiglas 383. Töötajatest kõige suurema grupi moodustavad õendustöötajad, keda oli 927. Hoolduspersonali oli 386 ning muud tugipersonali 667 inimest.

ITK-s tegutseb 7 tipptasemel kliinikut, mis paiknevad 6 erinevas üksuses.

Sel aastal täitub Ida-Tallinna Keskhaiglal 230. juubel, mis annab märku haigla kestvusest ning järjepidevusest.

 

Kadri Penjam
Kommunikatsioonispetsialist

Tagasi