Rahvusvahelisel rinnapiimanädalal 1.-7. augustil ja kogu augusti vältel tasuta imetamise loengud

31. juuli 2013

1.-7. augustini tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla rahvusvahelist rinnapiimanädalat, mis toimub sel aastal juba neljandat korda. Beebisõbraliku haiglana pöörab raviasutus suurt tähelepanu sellele, et kõikidel naistel õnnestuks lapse imetamise algus.

Ka lapse rinnaga toitmine tahab õppimist ja harjutamist. Heaks ettevalmistuseks on meie perekoolis imetamise loengute külastamine. Kui lapse toitmisega tekib probleeme, saab ema abi imetamise nõustamisest.

„Rinnaga toitmine ei ole mitte valik, vaid loomulik võimalus tagada oma lapsele ja endale parim tervis,“ sõnas imetamisnõustaja Ada Vahtrik. Rinnalastel on vähem allergiaid, kõrvapõletikke, diabeeti jt haigusi. Rinnaga toitvad emad ei kuluta esimesel kuuel elukuul lisaraha lapsele parima toidu pakkumiseks ning on imetades ka ise tervemad. „Kui kõik maailma naised toidaksid oma lapsi kuus kuud ainult rinnaga, oleks maailmas kaks korda vähem rinnavähki,“ lisas Vahtrik.

Rinnapiimanädala raames valmis kaks teemakohast videot.

Augustikuu jooksul on võimalus külastada tasuta perekooli imetamise loenguid ja tutvuda Rinnaga toitmise toetamise Eesti komitee koostatud uue voldikuga Rinnapiim = parim tervis. Voldikut jagatakse soovijaile Ravi tn naistekliiniku ja Tõnismäe polikliiniku fuajees.

 

Tagasi