Briti ettevõtjad ja merejalaväelased toetavad vigastatud kaitseväelasi

10. juuni 2013

Briti suursaadik Eestis Chris Holtby, Briti-Eesti Kaubanduskoda ja Kuningliku Merejalaväe ragbimeeskond andsid möödunud nädala lõpus Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule üle 2500 euro suuruse annetuse vigastatud kaitseväelaste jaoks.

„

Suurbritannia on väga uhke meie lähedase partnerluse üle Eesti kaitseväega. Samuti tunneme uhkust ühise koostöö üle toetamaks meie riikide vigastatud sõdurite rehabiliteerimist ning oleme väga tänulikud raske töö eest, mida teevad pühendunud professionaalid Ida-Tallinna Keskhaiglas,“ ütles Ühendkuningriigi suursaadik Chris Holtby annetust üle andes.

Taastusravikliiniku juhatajale doktor Heidi GilŽle üle antud rahalise annetuse kogusid ettevõtjad haavatud kaitseväelaste toetuseks Eesti esimesel veteranipäeval 23. aprillil korraldatud heategevusliku õhtusöögi raames.

„Plaanime heategevusliku ürituse korraldamist jätkata ka tuleva aasta veteranpäeval, et toetada vigastatud Eesti kaitseväelasi ning nende saatmist paraolümpiale,“ ütlesid Briti-Eesti Kaubanduskoja esindajad Phillip Marsdale ja Jonathan Poole, kes heategevusliku õhtusöögi korraldasid.

Ida-Tallinna Keskhaigla juures asuv taastusravi- ja rehabilitatsioonikliiniku eesmärk on aidata vigastada saanud kaitseväelasi oma igapäevaste tegevuste juurde tagasi tuua ning uuesti töövõimeliseks saada.

Kuninglikud merejalaväelased külastasid Eestit rahvusvahelise ragbiturniiri raames, samuti kohtusid meeskonnaliikmed Scoutspataljoni sõduritega, kellega neid seob pikaajaline koostöö.

23. aprillil tähistas Eesti esimest korda veteranipäeva, et meeles pidada ja tunnustada endisi ja praegusi kaitseväelasi, kes on osalenud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või Kaitseliidu tegevliikmena väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime. Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub ligi 2500 inimest.

 


Ingrid Mühling
kaptenmajor
KVPS Teavitusosakonna
pressijaoskonna ülem
+372 717 1084
+372 5179326
www.mil.ee
 

Svea Talving
avalike suhete juht
Ida-Tallinna Keskhaigla
+3725012309
+372 620 7990
www.itk.ee
 

Tagasi