Ida-Tallinna Keskhaigla tunnustas tänavusi õendus- ja hooldustöötajaid

7. mai 2013

Rahvusvahelise õdede päeva pidulikul koosviibimisel tunnustas haigla täna õendusvaldkonna töötajaid. Tänavu kuulutati taas välja ka Vilja Savisaar-Toomasti asutatud Florence Nightingale´i stipendiumi saaja 2013, kelleks on operatsiooniosakonna õendusjuht Lia Lind.

7. mail tähistasid Ida-Tallinna Keskhaigla õendusvaldkonna töötajad oma kutsepäeva, mille puhul tervitasid neid haigla juhtkond ning erialaliitude ja tervishoiu kõrgkooli esindajad.

„Käesoleval aastal on Rahvusvahelise Õdede Ühingu teemaks arengueesmärgid, mis seonduvad lapse tervisega ning nende eesmärkide hindamine. On selge, et tänaste Eesti laste terviseprobleemid on need, mis kujundavad ka tervishoiuteenuste vajaduse ja sisu tulevikus,“ sõnas tervituskõnes Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse liige, õendusjuht Ülle Rohi.

Tänavuse Florence Nightingale’i nimelise stipendiumi pälvis õde Lia Lind, kes on töötanud haiglas operatsiooniosakonna õendusjuhina 19 aastat.

Kolleegide tunnustuse tehtud tööle ja tiitli aasta õendus- või hooldustöötaja said käesoleval aastal 74 haigla töötajat. Aasta koolitaja tiitli pälvis Anžela Kaminskas koolituste organiseerimise, ettekannete, seminaride ja töötubade läbiviimise eest. Aasta praktikajuhendaja tiitliga pärjati Liina Adrik, üliõpilaste praktika arendamise ja juhendamise eest.

Florence Nightingale’i nimelise stipendiumi on algatanud Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu endine esinaine ja tänane europarlamendi liige Vilja Savisaar-Toomast. Esimene Florence Nightingale’i nimeline stipendium jagati parimale õele 2005. aastal. F. Nightingale’i peetakse kaasaegse haigepõetuse rajajaks.

 

Info ja kontakt:

Svea Talving
Avalike suhete juht
5012309
620 7990
Ida-Tallinna Keskhaigla
 

Tagasi