Ida-Tallinna Keskhaigla korraldab Pärnus Baltimaade sünnitusabi ja günekoloogia ultrahelidiagnostika 6. konverentsi

25. aprill 2013

26.-27. aprillil korraldab Ida-Tallinna Keskhaigla Pärnus Baltimaade sünnitusabi ja günekoloogia ultrahelidiagnostika 6. konverentsi. Konverentsil osaleb 150 arsti ja ämmaemandat Lätist, Leedust ning Eestist. Suurürituse põhiteemadeks on kromosoomihaiguste ning arengurikete üsasisene diagnostika ning mitmikraseduse käsitlus.

Ettekande arenguriketest ja kromosoomihaigustest teeb konverentsil Londoni professor Kypros Nicolaides. Eesti Geenivaramu juht professor Andres Metspalu räägib geenidiagnostika tulevikuväljavaadetest. Mitmikraseduse ultrahelidiagnostikast kõneleb Peterburi professor Anton Mihhailov.

Konverentsil esinevad loengutega ka Ida-Tallinna Keskhaigla naistearstid. Eesti suurim sünnitusmaja – Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinik võib end pidada kaasaegseima ultrahelidiagnostika kasutuselevõtjaks. Siin võeti esimesena kasutusele 3D ja 4D ultraheli, mis võimaldab lootest saada kolmemõõtmelist kuvandit reaalajas. Ida-Tallinna Keskhaigla võttis ka esimesena suuna spetsialistide akrediteerimiseks Londonis asuvas rahvusvahelises Fetaalmeditsiini keskuses. Tänaseks on keskuse poolt akrediteeritud arvukalt Ida-Tallinna Keskhaigla arste ja ämmaemandaid. Lisaks seovad Ida-Tallinna Keskhaigla spetsialiste erialased kontaktid Kings College´i haigla professor Kypros Nicolaidesega, kes juhatab sealset ultrahelidiagnostika üksust. Professor Nicolaides on aidanud unikaalsete üsasiseste operatsioonidega mitut Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku patsienti ning tema juhendamisel on saanud põhjaliku väljaõppe mitmed haigla spetsialistid.

Ida-Tallinna keskhaiglas tehakse aastas üle 30 000 sünnitusabi ja günekoloogiaalase ultraheliuuringu. Sünnieelses diagnostikas kasutatakse Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus maailma tipptasemel ultraheliaparaate ja biokeemilisi analüsaatoreid ning arvutiprogramme, mis võimaldavad hinnata loote haiguste koondriski.

Konverentsile eelnes 3-päevane ultraheliuuringute töötuba, kus Ida-Tallinna Keskhaigla ultrahelidiagnostika kabinettides arendas oma ultrahelioskusi kümme naistearsti Lätist ja Eestist.

Info ja kontakt:
Ferenc Szirko,
Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku perinataalkeskuse juhataja
53016839

Lee Tammemäe,
Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja,
5698 5798
 

Tagasi