Ida-Tallinna Keskhaiglas avati uus sünnitusjärgsete palatite korrus

18. november 2013

Täna, 18. novembril avati Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus uus, vastrenoveeritud ja tänapäevase sisustusega sünnitusjärgne korrus.

Avatud korrusel on 14 kaasaegset kõigi mugavustega peretuba ja kolm ema-lapse palatit – kõik selleks, et noored vanemad tunneks end ka haiglas viibimise ajal koduselt ja mugavalt ning kõik soovijad peretoa ka saaksid.

„Lapse sünd on üks elu olulisim sündmus – teeme omaltpoolt kõik selleks, et meie sünnitajad ja pered tunneksid end meie majas võimalikult koduselt ning sooviksid siia uuesti tagasi tulla,“ sõnas Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku juhataja
dr Lee Tammemäe.

Korruse täielikul uuendamisel arvestati nii ema ja lapse vajadusi kui tarvidust hoonet üleval pidada. Ootuste ja vajaduste pool tingis selle, et nüüd on kõigis tubades olemas iseenesestmõistetavaks peetavad mugavused: WC ja duširuum, reguleeritava heledusega valgus, televiisor, külmik, wifi ja föön. Lisaks on igas palatis abi kutsumiseks ka valvepersonali väljakutsesüsteem. Välja on vahetatud kogu elektrijuhtmestik ja ehitatud välja moodsam ning säästlikum küttesüsteem.

Perepalatite sisustamisel toetas Ida-Tallinna Keskhaiglat parkimiskorralduse ja liikluse reguleerimise eest vastutav AS Ühisteenused, kelle abil on soetatud kõik vastsündinute voodid. „Meie igapäevane tegevus on seotud liikluses ja parkimises korra tagamisega. Loodame, et ratastega imikuvoodid teevad värskel maailmakodanikul kliinikus liiklemise mugavamaks, ilma et peaks vahepeal mõnusast unest üles ärkama. Lapse sünd toob kaasa suuri muutusi nii vanematele kui ka beebile endale. Soovime, et uue elu algus oleks turvaline,“ ütles ASi Ühisteenused tegevjuht Hendo Priimägi.

Vaata pildigaleriid palatitest

Sünnitusjärgsete palatite ehitustööd kestsid ligi neli kuud. Korruse sisekujunduse autor on Ivari Männi. Nüüdsest on peredele tagatud rohkem mugavusi ja ruumi pärast sünnitust.
Ida-Tallinna Keskhaiglasse on oodatud sünnitama kõik naised olenemata elukohast. Käesoleva aasta 10 kuul on Ida-Tallinna Keskhaiglas sündinud 3121 last, neist 58 paari kaksikuid ja ühed kolmikud.

 

Kontakt ja info
Kristi Kuura
Turundusspetsialist
51 65676
E-post Kristi.Kuura@itk.ee
www.itk.ee
 

Tagasi