Anestesioloogia- ja intensiivraviosakond tähistas juubelit

4. november 2013

Reedel, 1. novembril tähistas Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia osakond 50. ja intensiivravi 45. juubelit piduliku ürituse ja eriala arengut käsitlevate ettekannetega. Tänases anestesioloogia- ja intensiivraviosakonnas tehakse aastas ligikaudu 13 000 anesteesiat ning ravitakse keskmiselt 300-400 intensiivravihaiget.

„Kaasajastatud operatsioonitubade ja intensiivravipalati sisustus ning uued tehnilised vahendid seavad ka personalile suured nõudmised, kellelt lisaks professionaalsusele oodatakse ka patsiendikeskset suhtlemist“, ütles anestesioloogia- ja intensiivravi osakonna juhataja dr. Jaanus Ellermaa. „Meie eesmärgiks on tagada kirurgilistele operatsioonidele tulnud patsientidele turvaline ja stressivaba arstiabi  ja aidata intensiivravis raskemas seisundis patsiente, sõnas dr Ellermaa. Osakonnast on välja kasvanud valuteenistus, mis on spetsialiseerunud nii kroonilise kui ägeda valu leevendamisele ja ravile.
Pidev anestesioloogia- ja intensiivravi alane tegevus algas Tallinna Keskhaiglas juba 1956.aasta veebruaris. Mõne aastaga komplekteeriti meeskond ning 16. augustil 1963.aastal asutati Tallinna Keskhaigla anestesioloogia osakond ning võeti juhtiv positsioon koolituste ja konverentside korraldajana. 15. oktoobril 1968. aastal avati esimene anestesioloogia osakonna intensiivravi palat – sellega seoses tähistabki haigla kahekordset  juubelit sügisel.
„Täna on Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia-ja intensiivraviosakond kaasaegne meditsiini keskus, millel on Eesti tervishoiu maastikul väga oluline osa. Kui vaadata tulevikku, siis üks oluline trend kirurgilistel erialadel on haiglaravi lühenemine ja päevakirurgia osakaalu tõus. Näen siin Ida-Tallinna Keskhaiglal suurt perspektiivi, eriti kui käivitub tulevane operatsiooni - päevakirurgia osakonna projekt. Ida-Tallinna Keskhaigla hoonetekompleks on väärtuslik osa Eesti arhitektuuripärandist  ja kaasaegse meditsiini jätkamine siin oleks selle parim rakendus“, märkis dr Jaanus Ellermaa.

Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia osakonna 50. ja intensiivravi 45. juubelile pühendatud ürituse avas anestesioloogia- ja intensiivraviosakonna juhataja dr Jaanus Ellermaa. Tagasivaate minevikku  tegi teenekas Keskhaigla anestesioloogia osakonna rajaja ja kunagine juht dr Bernhard Lehepuu ning eriala arengust  kõneles anestesioloogia- ja intensiivraviosakonna vanemarst, dr Vladislav Fedossov.


Vaata pildigaleriid >

 

Tagasi