Ida-Tallinna Keskhaigla uus reanimobiil jõuab kõige kriitilisemas seisundis patsientideni

15. november 2012

Novembrikuust teenindab patsiente täisvarustuses, uudse sisustuse ja tehnoloogiaga reanimobiil, aidates transportida ka kõige kriitilisemas seisundis patsiente. Ida-Tallinna Keskhaigla uus reanimobiil jõuab kiiresti Põhja-Eesti, Kesk-Eesti, Lääne-Eesti ja ka saarte elanikeni, võimaldades alustada patsiendi intensiivravi juba teel haiglasse.

„Arvel on iga sekund, eriti infarktihaige puhul,“ sõnas Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia- ja intensiivravi osakonna juhataja Jaanus Ellermaa, lisades, et uus reanimobiil annab nüüd võimaluse ühtlustada infarktihaigete logistikat Eestis ning alustada ravi juba transpordi ajal. Uus reanimobiil on komplekteeritud nagu kaasaegne intensiivravi palat: multiparameetrilise jälgimismonitori, intensiivravi hingamisaparaadi, infusiooni- ja süstlapumpadega ja kõige muu vajalikuga raskes seisundis inimese raviks. Uuenenud reanimobiiliteenistuse meeskonda kuuluvad kogenud intensiivraviarst, -õde ning autojuht.

Infarktihaige jõudmisel Ida-Tallinna keskhaiglasse on siin ööpäevaringselt olemas kõik võimalused kompleksseks raviks, mille hulka kuulub ka südame pärgarterite laiendamine infarkti ägedas faasis. 

Info meditsiinitöötajatele: 
Reanimobiili teenus on mõeldud patsientide haiglatevaheliseks transpordiks.

Reanimobiili teenus töötab argipäevadel kella 8-20. 

Ida-Tallinna Keskhaigla reanimobiiliarsti telefoni number on 58600361.

Alates 2010. aastast tehakse Ida-Tallinna Keskhaiglas ST-elevatsiooniga südameinfarktiga patsientidele angiograafilist koronaarplastikat. Teenust osutatakse ööpäevaringselt, kuna protseduur on aegkriitiline – värskelt kahjustatud pärgarteri verevoolu taastamisele kulunud aeg määrab kujuneva infarktikolde suuruse. Pärgarterite laiendamist tehakse ka ilma ST-elevatsioonita infarktihaigetele.

Info ja kontakt:
Jaanus Ellermaa
anestesioloogia- ja intensiivravi osakonna juhataja
620 7090

Svea Talving
avalike suhete juht
5012309

Ida-Tallinna Keskhaigla
 

Tagasi