Ida-Tallinna Keskhaigla Sisekliiniku juubelikonverentsil ligi pool tuhat osalist

9. november 2012

9. novembril toimunud Ida-Tallinna Keskhaigla Sisekliiniku X, juubelikonverentsist võttis osa ligi 500 külalist. Tänavuse konverentsi ettekanded pidasid Toomas Toomsoo, Tõnu Peets, Kati Otsa, Krista Ress, Benno Margus, Ülle Jakovlev, Mari Verrev.

Konverentsi avasõnades tervitas külalisi Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Ida-Tallinna Keskhaigla sisekliinik on juhtival positsioonil Eestis paljude erialade poolest. „Alustasime 2002. aastal 5 siseeriala osakonnaga, tänaseks oleme kasvanud 8 eriala keskusega kliinikuks. Sisekliiniku koosseisu kuuluvad endokrinoloogia-, gastroenteroloogia-, südame-, neuroloogia-, reumatoloogia-, onkoloogia-, sisehaiguste- ja töötervishoiukeskus. Iga keskus hõlmab statsionaarset, päevastatsionaari ja ambulatoorset tööd. Reumatoloogia, gastroenteroloogia ja endokrinoloogia eriala keskused on Eestis juhtivad ja osutavad eraldi statsionaarset, päevastatsionaarset ning ambulatoorset teenust. Kiiresti arenevad neuroloogiakeskus, südamekeskus, töötervishoiukeskus, sisehaiguste keskus, kaasates lisaks sisehaigustele ka pulmonoloogia, nahahaiguste ja uue valdkonnana immunoloogia-allergoloogia eriala. Uusimaks 2012. aastal loodud keskuseks meie kliinikus on onkoloogiakeskus. Ühe meie „lapsega“ on toimunud ka pereheitmine – tänavuse aasta algusest sai seni sisekliiniku allüksusena toiminud taastusravikeskusest omaette kliinik,“ tõdes konverentsisõnavõtus Ene Halling, Ida-Tallinna Keskhaigla sisekliiniku juhataja. 

Konverentsipraktikas populaarseks saanud ümarlaudades „Raviresistentne arteriaalne hüpertensioon“ ja „Patsient, kelle üheks haiguseks on vähk“ osalesid Tiina Uuetoa, Anu Hedman, Hasso Uuetoa, Tatjana Toomsoo, Sulev Margus, Kai Sukles, Tiia Jasjukevitš, Kristiina Ojamaa ja Krista Ress.

Konverentsil toimunud töötoas esinesid Kai Sukles ning Kristiina Ojamaa, käsitledes vähihaige patsiendi ja perearstidele suunatud uuringu teemat. 

Konverentsi modereeris selle pikaaegne korraldaja, Ene Mäeots.

Tänavu registreerunutest moodustasid ligi 40% perearstid. Kõigil perearstidel on võimalus hiljem konverentsimaterjalidega tutvuda ka elektroonselt. 

Info ja kontakt:
Svea Talving
Avalike suhete juht
Ida-Tallinna Keskhaigla
svea.talving[A]itk.ee
 

Tagasi