PRESSITEADE 12.1.2012: Aasta arstiks valiti Ida-Tallinna Keskhaigla gastroenteroloog dr Urve Mardna

2. jaanuar 2012

Aasta arstiks valiti Ida-Tallinna Keskhaigla gastroenteroloog dr Urve Mardna

Täna anti Ida-Tallinna Keskhaiglas üle Eesti Tervise Fondi Aasta arsti tiitel. Aasta arst 2011 on Ida-Tallinna Keskhaigla gastroenteroloog dr Urve Mardna.
Pidulikult üritusel Ida-Tallinna Keskhaiglas õnnitleti auväärse tiitli saajat, dr Urve Mardnat. Evelin Ilves andis dr Urve Mardnale üle kunstnik Ivo Lille klaasskulptuuri, mille on traditsiooniliselt saanud kõik aasta arstiks valitud. Aasta arsti austasid sõnavõttudega Evelin Ilves, sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Eesti Tervise Fondi juhataja dr Eero Merilind ning Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Evelin ja UrveUrve Mardna

„Patsiendid tunnevad hea arsti alati ära. Nad hindavad ja austavad nii tema arstikunsti kui ka oskust suhelda ning leida tasakaalu arsti-patsiendi omavahelisel suhtlemisel,“ ütles Evelin Ilves.“ Meie avalik ruum võiks häid arste rohkem tunnustada,“ lisas ta.

Eesti Tervise Fondi juhataja dr Eero Merilinnu sõnul on aasta arsti valimine muutunud igal aastal aina populaarsemaks. „Dr Urve Mardna on väga südamlik, kompetentne ja äratab usaldust esimesest pilgust – sellised on kommentaarid aasta arstile, mis on tulnud meieni arst.ee-kaudu,“ sõnas Merilind.

„Meditsiin on alati meeskonnatöö ja see tiitel kuulub neile, kes on mind õpetanud, samuti minu tänastele kolleegidele,“ sõnas Aasta arsti 2011 tiitli saaja dr Urve Mardna. „Suur õnn on töötada ka nooremate kolleegidega, tunnen lausa vanemlikku vastutust ning uhkust nende üle. Ma ei väsi imestamast, kui targad on meie residendid,“ lisas Urve Mardna noorarstide järelkasvu tunnustuseks.

Aasta arsti tiitel valitakse Eesti Tervise Fondi ja internetiportaali www.arst.ee eestvedamisel.

Aasta arsti žürii valis tiitlisaaja tänavu kümnendat korda. Žürii liikmed on Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht, professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Terviseedenduse Assotsiatsiooni asepresident dr Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

Dr Urve Mardna töötas alates 1967.a. gastroenteroloogina Tallinna Nakkushaiglas, hiljem Harjumäe Haiglas ja vanemteadurina Eksperimentaalse ja Kliinilise Meditsiini Instituudis. 1974. a. kaitses ta kandidaadiväitekirja sapiteede haiguste epidemioloogia alal. Alates 2001. aastast on dr Urve Mardna töötanud gastroenteroloogina Ida-Tallinna Keskhaiglas, olles oma eriala väga hästi tundev, alati korrektne ja abivalmis kolleeg. Urve Mardna on Arstide Liidu liige ja Gastroenteroloogia Seltsi liige. Hiljuti tähistas ta oma 70. aastast sünnipäeva. Urve Mardna on vanaema kolmele lapselapsele. Tema abikaasa on dr Peeter Mardna.
Praegu töötab dr Urve Mardna 0,5 koormusega gastroenteroloogina Ida-Tallinna Keskhaiglas.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 2007.a. Organisatsiooni eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

AS Ida-Tallinna Keskhaigla asutati 2001.aastal Tallinna Keskhaigla, Magdaleena Haigla, Tallinna Hooldushaigla, Tallinna Järve Haigla, Tallinna Tõnismäe Polikliiniku ja Tallinna Mäekalda Polikliiniku ühendamise teel. Enam kui 10 aastaga on Ida-Tallinna Keskhaiglast saanud ühtne ja hästitoimiv raviasutus, kus töötab tänaseks üle 2000 inimese. Ida-Tallinna Keskhaigla tegutseb haiglana juba aastast 1785 ehk 227. aastat.

Info ja kontakt:
Svea Talving, Ida-Tallinna Keskhaigla avalike suhete juht