Kingid emalt emale – südamest ja heade jõulusoovidega

26. detsember 2013

Terve toa- ja esikutäis ilusaid beebiriideid ja -tarbeid – nii palju tõid head inimesed kokku sipukaid, kombekaid, turvahälle, mänguasju ja muud lapsele esimesel eluaastal vajalikku.

Selline oli Kristiina Hendre ja Liina Tutenpali projekti „Emalt-emale” Facebookis levitatud üleskutse tulemus, millest haaras kinni mitukümmend inimest. 

Ettevõtmine sai alguse sellest, et Liinal hakkas oma juulis sündinud beebi riideid üle jääma ja ta arvas, et võiks need anda kellelegi, kel neid vaja on. Nii võttiski ta ühendust oma ämmaemanda Mailaga, et ehk saaks riided Ida-Tallinna Keskhaiglasse viia.

Selgus, et ka haigla on mõtteid mõlgutanud, kuidas saaks abivajajaid aidata. Kristiina, kes oli raseduse ajal samuti haigla arstide-õdede-ämmaemandate hoole all, lõi ka kampa ja nii sündiski koos idee korraldada heategevusprojekt.

Enne jõule sai see kraam kõik kenasti ära pakitud ja haigla naistekliinikus heategevusüritusel äsja sünnitanud ja tulevaste emade vahel ära jagatud. Kes varem enda tulekust teada andis, sellele sai suisa personaalse paki kokku panna – talvel sündivatele titadele paksemad, kevadelastele suvisemad riided.

Kohale tulnud 13 ema said kopsakad kingipakid, lisaks loosimisel teisegi juurde. Samuti kingiti sünnitusosakonnale kotitäis sipukaid ja hõlmikbodisid.

Natuke söögipoolist ja kohv-tee, siis asjakohane beebikooli loeng ja kõik jäid rahule.

Galerii
 

 

Tagasi