Ida-Tallinna Keskhaigla alustas 1. septembrist suitsuvaba haiglana

1. detsember 2011

Ida-Tallinna Keskhaiglas 1. septembrist juurutatava tervisedendusliku uuenduse eesmärk on aidata kaasa haigla töötajate ja patsientide tervisele ja heaolule ning kaitsta ja parendada meie haigla välis- ja sisekeskkonda. Alates 1. septembristjätkab Ida-Tallinna Keskhaigla suitsuvaba haiglana ja keelustab haigla territooriumil tubakatoodete (k.a. närimis- ja huuletubakas) kasutamise. Uus kord kehtib nii patsientidele, rentnikele kui haigla töötajatele.

Ida-Tallinna Keshaigla töökeskkonna teenistuse juhataja Sally Maripuu sõnul on haigla territooriumil suitsetamise keelustamise strateegiliseks sõnumiks hoolimine enda ja kaastöötajate tervisest ja soov olla eeskujuks patsientidele. „Tervist edendava asutusena toetame ja motiveerime suitsetamisest loobujaid, “ sõnas Sally Maripuu.

Suitsetamisest loobuda soovijatele pakub Ida-Tallinna Keskhaigla abi nõustamisega. Hetkel töötab haiglas kolm suitsetamisest loobumise nõustajat. Nõustamisele pääseb perearsti saatekirjaga või Ida-Tallinna Keskhaigla arsti saatekirjaga tasuta. „Suitsetamisest loobumiseks on erinevaid meetodeid, alates plaastritest ja lõpetades koolitustega. Nõustamiste käigus proovime leida igaühele sobivaima lahenduse, “ sõnas Ida-Tallinna Keskhaigla suitsetamisest loobumise kabineti nõustaja Krista Tutt.

Rakendatava uuenduse näol liitub Ida-Tallinna Keskhaigla mitmete teiste Eesti terviseasutustega, kes tervisedenduslikul eesmärgil piiranud tubakatoodete kasutamist oma territooriumil.

Info ja kontakt:
Kristiina Vares
Infokorralduse spetsialist
Ida-Tallinna Keskhaigla
51 17 657,
kristiina.vares[A]itk.ee

Tagasi